Reglement

Algemeen Reglement WTC Trappistenboys and -girls. Geldig vanaf 2024.

1° De club is opgericht met als doel het wielertoerisme en de vriendschap onder de leden te bevorderen.  Elke man of vrouw, die aanvaard is door het bestuur, minimum 15j. (het jaar waarin het lid 15 wordt) en maximum 101 jaar is en lidgeld en verzekering betaalde, is lid van de club.

2° Als nieuwkomer mag men ter kennismaking maximaal 5 proefritten meerijden. Daarna moet men lid worden en kledij van de club aanschaffen. Tijdens de proefritten is men niet verzekerd. Nieuwe leden betalen 165 euro. Hierin zijn het lidgeld en de prijs voor kledij vervat.

3° Het bedrag van het lidgeld , de verzekering en de normale uitleg voor dorstlessing na de rit wordt jaarlijks bepaald op de algemene vergadering, Dit om rekening te kunnen houden met de actuele prijzen van verzekering, kledij en drank. Het lidgeld en de verzekering moet per overschrijving betaald worden op het rekeningnummer van de club. De penningmeester zal het geld voor de verzekeringen doorstorten aan de erkende sportfederatie Wielerbond Vlaanderen.

4° Elk lid heeft recht op kledij. Het aantal nieuwe kledingsstuks, dat jaarlijks wordt aangekocht voor ieder lid, kan wijzigen.  Men moet, gedurende de periode maart – oktober, 25 rittenkruisjes verzamelen om een bepaalde hoeveelheid kledij gratis te krijgen.   Er zal  rekening gehouden worden met leden die gedurende het seizoen langdurig ziek zijn geweest.  Dan wordt het minimum aantal deelnames opnieuw berekend, rekening houdende met de afwezige tijd door ziekte of ongeval.

5° Men krijgt een kruisje voor een rit indien men minimaal 75 % van de rit heeft meegereden.  Elke rit die op het rittenplan  staat komt in aanmerking voor een ritkruisje.  De nevenactiviteiten, die voor clubinkomsten zorgen ,  komen elk voor 2 rittenkruisjes in aanmerking. Een lijst met aanwezigheden ( kruisjes) wordt wekelijks door een verantwoordelijke bijgehouden.

6° Elk lid dient zich ’s morgens aan het vertrekpunt, Bergpleintje in Westmalle dorp, op het afgesproken uur aan te melden en is verplicht te verschijnen in de volledige en recentste clubuitrusting.  Geen enkele afwijking zal vanaf volgend seizoen getolereerd worden.  Gebeurt dit toch dan komt men niet in aanmerking voor een ritkruisje en na herhaaldelijke verwittigingen kunnen er geldelijke sancties genomen worden op einde van jaar.

7 °Iedereen die meefietst is verplicht de algemene wegcode te volgen:

  • er wordt steeds 2 aan 2 gereden in groep en op fietspaden indien die er zijn indien de groep kleiner is dan 15 renners.
  • als er geen fietspaden zijn, mag de groep de helft van de rijbaan niet overschrijden.
  • de groep dient te wachten wanneer er een signaal gegeven wordt dat iemand in de problemen is om gelijk welke reden (snelheid-technische problemen e.a.)
  • alle leden moeten de richtlijnen volgen die het bestuur heeft vooropgesteld in functie van snelheid en andere omstandigheden die zich kunnen voordoen tijdens de rit.
  • Iedereen dient een helm te dragen, anders is men niet verzekerd.
  • er wordt nergens afval , zoals kapotte banden, etensresten, papier en plastic verpakkingen , achtergelaten in de wegbermen of op de openbare weg.

8° Personen die voor een activiteit van onze wielerclub hun eigen wagen gebruiken of ter beschikking stellen kunnen hiervoor een vergoeding krijgen van de club. Het bedrag van deze vergoeding is afhankelijk  van de afstand die wordt afgelegd en het verbruik van het voertuig. Indien iemand fietsvervoer doet , met een aanhangwagen of bestelwagen, kan deze niet verantwoordelijke gesteld worden voor schade en/of diefstal van de fietsen en materiaal dat vervoerd wordt.

9° Per jaar wordt er minimaal 1 algemene vergadering georganiseerd waarop alle leden worden uitgenodigd. Hierop kan het bestuur verkozen worden.

10° Door betaling van het lidgeld verklaart men zich akkoord met dit reglement. Dit is een reglement dat jaarlijks kan aangepast worden naar de omstandigheden en de wensen van de leden en het bestuur.

Wij wensen iedereen veel fietsplezier !